Ray-Ban Wayfarer – Sa razlogom najpopularniji model među slavim ličnostima već 70 godina

Ray-Ban Wayfarer su najprodavanije naočare za sunce svih vremena Pojavile su se još davne 1952. godine. Od tada ove naočare za sunce imaju fascinantnu istoriju.

Ray-Ban je kao brend postao popularan tokom Drugog svetskog rata, nakon što je proizveo prve naočare za sunce za avijatičare koje su štitile oči pilota bombardera od intenzivnog sunca kojem su bili izloženi dok su leteli u misijama iznad oblaka na lokacijama širom sveta. Ovi rani Rai-Ban-ovi modeli su imali stakla u obliku suza postavljena u iste žičane okvire koji su karakterisali većinu naočara do tada.

Zajedno sa svojim smelim, raširenim oblikom, 1952. godine, Wayfarer naočare za sunce su bile pionir u oblikovanju plastičnog okvira sa UV zaštitom koje je blokiralo 85% UV zraka bez primetnog izobličenja boje.

Ray-Ban Wayfarer – 7 decenija uspeha

Tokom 1950-ih i 1960-ih, filmske, sportske i modne ikone poput: Džejmsa Dina, Muhameda Alija, Merilin Monro, Boba Dilana, Endija Vorhola, Badija Holija, Bitlsa i Kenedija su nosili ovaj model naočara. Nakon što su 1970-ih izgubile na popularnosti, Wayfarer naočare za sunce vratile su se 1980-ih, kada su ih nosili: Majkl Džekson, Madona, braća Bluz, Tom Kruz i Džek Nikolson.

Ray-Ban Wayfarer naočare za sunce su često kopirane. Ray-Ban je ekskluzivno proizvodio originalne, autentične Wayfarer sunčane naočare kontinuirano od njihovog početka. Popularnost se povremeno gubila, ali zatim i brzo vraćala. Sada slobodno možemo da kažemo da je ovaj model kultni i vanvremenski.

Godine 2002. Ray-Ban je poboljšao stil okvira kada je uveo malo manju, zaobljeniju varijaciju na ovom klasiku, proizvedenu od novih materijala.

Kako odabrati model koji odgovara vašem ličnom stilu?

Sa toliko opcija za personalizaciju kod ovog modela, danas možete pronaći par koji će jedinstveno upotpuniti vaš oblik lica, kao i boju i ton vaše kože, kose i očiju.

Na Ray-Ban.com imate opciju koja (uz vašu dozvolu), koristi slike vašeg lica da vam pokaže kako biste izgledali sa određenim parom njihovih Wayfarer naočara za sunce. Sajt takođe nudi alatku za prilagođavanje koja vam omogućava da dizajnirate sopstvene naočare, koristeći bilo koji stil okvira, boju stakla, drški…

Oblici

Naočare za sunce Wayfarer imaju širok gornji rub koji leži na vrhu nosa, postavljen iznad zaobljenih okvira stakala i proteže se pored očiju do uglova nalik krilima. Stil je uglavnom ravan preko prednje strane, a zakrivljen na ivicama.

Ovaj model naočara za sunce stvara osećaj širine oko očiju kako bi dale uravnotežen izgled svim oblicima lica. Oblik podseća na upečatljiva „peraja2 na klasičnim Kadilacima iz 1950-ih i stvara atmosferu misterije i opasnosti.

Ponovno lansiranje 2006. proširilo je Ray-Ban liniju tako da uključuje i klasične Wayfarer naočare za sunce i „nove Wayfarer naočare za sunce“. Novi Wayfarer okvir koristi isti kultni oblik kao i klasični Wayfarer, ali ima nešto manji okvir.

Ray-Ban Wayfarer – veličine modela i druge opcije

Klasičan Wayfarer dolazi u standardnim i velikim veličinama, dok “novi Wayfarer classic” dolazi u malim, srednjim i velikim veličinama. Uz male dodatne troškove, Ray-Ban nudi i Ray-Ban komplet za negu i krpu za čišćenje stakala.

Nova kategorija proizvoda kompanije EssilorLukottica, EVERGLASSES, primenjuje savremenu tehnologiju i trendove na legendarni stil Ray-Ban-a, nudeći ponešto za svakoga. Klasične Wayfarer i nove Wayfarer

naočare za sunce su dostupne sa Evolve fotohromskim sočivima i providnim sočivima sa filterom za plavo svetlo. Evolve fotohromska sočiva su osetljiva na svetlost i automatski se prilagođavaju promenljivim svetlosnim uslovima.

Ray-Ban je u prošlosti čak proizvodio ograničeno izdanje Wayfarer naočara za sunce od teksasa i kože.

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian