VARILUX E SERIES

Revolucija se nastavlja

Proizlazeći iz najnaprednije tehnologije na polju optike, Varilux E Series sočiva predstavljaju revoluciju u progresivnim sočivima i potpuno novo iskustvo za presbiope. Jedinstvena geometrija sočiva, ekskluzivna tehnologija i patentirani proces proizvodnje omogućili su Essilor-u da postavi novi standard u konceptu i proizvodnji progresivnih sočiva. Za presbiope to znači neograničen vid.

Sada Varilux E Series sočiva proširuju Varilux Series portfolio pružajući jednostavnije prilagođavanje još većem broju nosioca. Kvalitetan vid za sve presbiope.
Jedan zanimljiv eksperiment pokazao je da plivajući efekat igra ključnu ulogu u prilagođavanju na progresivna sočiva kod presbiopa. Ispitanici su postavljeni u virtualno okruženje sa vizuelnim podražajima koji su razvijeni da simuliraju dinamičke poremećaje. Zaključili smo da glava i telo nastoje kompenzovati uočenu dinamičku deformaciju slike.

Ono što vidimo ima veliki uticaj na nas. Kada je vidni signal izobličen, u konfliktu sa drugim signalima, to vodi do napora u prilagođavanju i potrazi za kompenzacijom nedostataka.

Predstavljamo Swim Control

Tajna Varilux E Series nalazi se u Swim Control ekskluzivnoj tehnologiji. Inspirisana sa Nanoptix platformom, ova tehnologija smanjuje plivajući efekat kako bi prilagodavanje bilo što jednostavnije.

Kao i Nanoptix, Swim Control proizlazi iz niza patentiranih izračuna koji se temelje na izračunu mikro-elemenata. Ti mikro-elementi koriste se tako da omogućuju izračun adicije sočiva nezavisno od zakrivljenosti. Kao rezultat, geometrija sočiva je savršeno kontrolisana kako bi se smanjio plivajući efekat.
Swim Control zahteva istu preciznost izrade kao i Nanoptix, osiguravajući potpunu podudarnost prednje i zadnje površine sočiva za vreme procesa obrade.

Pitajte nas Za Varilux E-Series progresivna stakla

Milana Rakića 1

Optika Lučić

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian