Lara D naočare – Elegantne i moderne, a opet drugačije

Lara D naočare odlikuju pre svega nesvakidašnje kombinacije boja. To je sada već poznat italijanski brend, koji se nedavno pojavio u Srbiji.  Njihove naočare su idealane za dame koje žele da istaknu svoju individualnost i osećaju se smelo. Upravo takva je i sama dizajnerka. Ona je arhitekta i voli da kombinuje različite materijale, jer na taj način ona prenosi svoje viziju upravo u Vaše naočare.

Ajmo odmah i da se upoznamo sa dizajnerkom Larom, da bi ste stekli utisak o specifičnosti ovog brenda.

Ko je Lara D?

Moj život je boja i slika i moj stil je snažan, dizajniran da zadivi. Ja sam Lara D’Alpaos i 2010. godine sam osnovala italijanski brend naočara Lara D’.

Diplomirala sam arhitekturu na IUAV-u u Veneciji, sa specijalizacijom za dizajn enterijera. Maštanje, projektovanje, konstruisanje je ono što sam oduvek volela da radim. Inspirišu me umetnost, moda i dizajn. Zato su moje Lara D naočare slike i skulpture, one su apstraktne i konkretne, one su industrija i zanatstvo.

Svet naočara ostavio je snažan utisak na mene kada sam bila veoma mlada. Pratila sam svakodnevne aktivnosti porodičnog biznisa od detinjstva. Naučila sam mnogo gledajući svog oca u njegovom preduzetničkom poslu. Upravo ovde, u podnožju Dolomita, obrađivala sam i učinila svojim zvukove i buku, pokrete i reči njegove radionice.

Tokom leta kao dete, provodila sam vreme dodirujući svaki materijal, pregledavajući sve faze proizvodnje i radeći zajedno sa zanatlijama. Dan za danom, učila sam pravo značenje reči „zanatlija“ i stekla sam iskustvo još kao veoma mlada devojka. To je ostavilo snažan uticaj na mene i vodilo me je kroz svaki moj izbor, čak i tokom studija.

Lara D osnivač brenda

Lara D naočare – istorija brenda

Brend Lara D’ je moja lična laboratorija ideja: ovde dizajniram modele naočara koji izražavaju moju viziju dizajna, sa eksperimentalnim pristupom bojama i materijalima. Volim da se usuđujem, jer dobro poznajem svaki proces i znam dokle mogu da idem. Za proizvodnju se oslanjam na iskustvo i veštine specijalizovanih italijanskih zanatlija, koji moje kreacije čine posebnim, uz veliku pažnju i preciznost prilikom rada.

Lara D’ ramovi izražavaju hiroviti karakter i ističu se, a da pritom ne budu previše ekstravagantni. Volim da ih zovem sportski šik, sa idejom da predstavljaju ležeran, ali sofisticiran izgled, bez etiketa, ali sa glamurom. Lara D naočare su posevećene ženama i muškarcima koji žele da se ističu i da im se dive, u bilo koje doba dana i u svakoj prilici, sa svim zadovoljstvom nošenja komfornih naočara.

Svaki model Lara D’ je umetnički projekat koji uzima u obzir tri elementa: boju, oblik i stil.

Postoje i tri linije koje sumiraju moj rad i pokazuju važnost ručnog rada tokom mnogih proizvodnih koraka.

 • „Unikatna Linija“ koristi najinovativnije tehnike, primenu sertifikovanih i obojenih kristala i lepljenje okvira i ramova kao da su umetničkih dela.
 • „Stilska linija“ se poigrava bojama i suptilnim linijama.
 • „Linija Lara D’ naočare za sunce“ ima upečatljive i ponekad ugaone oblike. Kombinuje i preklapa umetke različitih debljina i boja za kreiranje originalnih okvira.

Kolekcija naočara Lara D’ se razvija i poboljšava svake godine, čineći transformacije bez zaboravljanja osnovnog koncepta. One se oslanjaju na nove kulturne uticaje, inspirisane su putovanjima i nesvakidašnjom modom, reinterpretiraju istoriju naočara i zauzvrat stvaraju nove trendove.

Unikatna linija Lara D naočara

Volim acetat i njegovu stalnu sposobnost da me zadivljuje, jer podstiče moju kreativnost i omogućava mi da kombinujem različitie nijanse, igram se sa bojama i zamišljam nove oblike. Tokom proizvodnje, ovaj materijal stavlja na test specifične procese, što zahteva iskustvo i preciznost.

Njih izvode majstori zlatari u Vićenci, sa preciznim i beskonačno malim gravurama. Dok u nekim slučajevima uklanjanje vrlo sitnih delova materijala stvara efekat prelivanja na površini, u drugim je utisak materijala taj koji preovladava i daje ramu zanimljiv grubi efekat.

Zahvaljujući veštim zanatlijama, svaki par Lara D’ naočara je jedinstven. Tehnika vezivanja kombinuje materijale i stvara okvire sa neobičnim teksturama. Slojevi acetata ostaju lagani, oblikovani tako da budu udobni i uvek laki za nošenje.

U „Unikatnoj liniji“, ukus za boju izražen, zajedno sa dizajnom i pažnjom usmerenom na detalje. Ove godine sam počela da radim ženske modele ukrašene kristalnim dijamantima ručno postavljenim jedan po jedan i na prednjoj strani i na slepoočnicama. Oni odmah stvaraju elegantan i sofisticiran izgled. Okviri poput komada nakita, postaju modni dodatak.

Pored ovih modela, postoje i Lara D naočare koje postaju skulpture zahvaljujući tehnici mlevenja koja dovede acetat do različitih nivoa. Uspela sam da napravim svetlucave površine u sedefastim bojama i sa šljokicama.

Više nego ikad ranije, posvetila sam prostor muškim modelima, sa elegantnim, smelim oblicima, raznobojnim okvirima. Balans između svih elemenata čini muške modele modernim i pogodnim za svaku priliku.

Model muških naočara iz “Unique Line” – LEON 56-18 140
Ženski model naočara iz “Unique Line” – LANA 54-20-140

Lara D naočare – stilska linija

Koncept koji povezuje svaki model iz ove linije je lakoća. Metal se obrađuje dok ne dostigne veoma tanku i elastičnu debljinu da bi se dobile naočare sa gotovo neprimetnim linijama.

Kolekcija koja se može podeliti na dva trenda.

 • Razigranija koju predstavljaju trouglasti, ovalni i poligonalni oblici sa žičanim okvirima koji se ističu na licu zahvaljujući jarkim i fluorescentnim bojama. Pogodna je i za muškarce.
 • Elegantnija koju karakterišu složene, gotovo arhitektonske, retro inspirisane strukture za muškarce i žene. Neki okviri su razvijeni na dva nivoa, unutrašnji gde je sočivo podržano laserski rezanim metalnim krugom i spoljašnji sa sofisticiranim sočivima u mat bojama na zlatnoj ili srebrnoj osnovi. Ili održavaju jedan krug, igrajući se acetatnim umetcima koji se smenjuju sa metalom. Ovi šareni detalji sa različitim stepenom taktilnosti imaju za cilj da personalizuju materijal i daju mu više topline.

Od ove godine postoji nešto novo za žene: sužene metalne fronte klasičnih oblika, koje su obogaćene bočnim panelom u kontrastnim ili ton-na-ton bojama. Ove tanke površine povećavaju veličinu naočara bez da ih opterećuju; naprotiv, dodaju lakoću zahvaljujući igri boja.

Muški model naočara iz “Stile Line” – ALANO 09 52-17 135
Ženski model naočara iz “Stile Line” – BRITNEY 012 55-15 140

Lara D naočare za sunce

Uspeh linije Lara D naočara za sunce je nešto što se desilo sasvim spontano. To je podsticaj da se ove godine osmisle novi modeli, sa većim fokusom na oblike. U ovoj najnovijoj kolekciji, muške acetatne naočare imaju ugaone linije i dvostruke mostove koji oblikuju i personalizuju klasični oblik suze. Boje se poigravaju sa tamnim tonovima crne, braon i kornjačevine, a ponekad sa prozirnim materijalima. Efekat je veliki šarm i elegancija.

Linija za ženske Lara D naočare za sunce je takođe obogaćena novim dizajnom, velikim modelima okruglih, pravougaonih ili poligonalnih oblika sa debelim frontovima koji podsećaju na jedinstven i nepogrešiv stil 1970-ih.

Ove naočare su dizajnirane da ostanu meke na dodir, sa udobnim pristajanjem za celodnevno nošenje. Detalji i veličina prednje strane daju licu onaj nagoveštaj misterije i elegancije koju svaka snažna žena traži.

Muški model načara za sunce – CAPE 0425 59-16 140
Ženski model naočara za sunce – SWAMIS 0425 54-23 140
U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian