Furla – Italijanski šmek sa 95 godina istorije

Furla gleda ka svojoj 100 godišnjici, a uspeh joj je donela blistava prošlost koja se temelji na: vrhunskoj izradi, stručnosti zanatstva, osećaju za lepotu i inovativnom dizajnu. Furla predstavlja kvalitet, šarenu kreativnost, radost i savremeni italijanski stil života. Proizvodi torbe, cipele, naočare i modne dodatke za žene i muškarce.

Istorija brenda

Furla brend je osnovo 1927. godine Aldo Furlaneto u Bolonji.

 • 1955

Otvorena je prva Furla prodavnica u Bolonji na „Via Ugo Bassi“. Ova prodavnica radi i dan danas.

 • 1970-1980

Aldova deca Karlo, Paolo i Đovana pridružila su se svom ocu u kompaniji. Rođena je prva kolekcija torbi i dodataka brenda Furla. Širenje brenda je počelo otvaranjem prodajne mreže u Italiji, Francuskoj i SAD.

 • 1990

Brend stiže u Japan, dok su otvorene nove inostrane kancelarije u: Španiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Hong Kongu i Kini.

 • 1999

Kompanija je osnovala nagradu „Furla per l’arte” sa ciljem da podrži mlade italijanske umetnike. Ova nagrada je brzo postala jedna od najcenjenijih za savremenu umetnost.

 • 2007-2010

Kompanija je proslavila 80 godina postojanja. Fondazione Furla je osnovana 2008. Otvoren je online butik kako bi se ojačala distributivna mreža.

 • 2011-2013
Shop Furla Montenapoleone Milano by David Chipperfield made with MultiTerra Smooth Custom by Matteo Brioni, photos by Alberto Parise

Novi projekat ekspanzije i inovacije kompanije započeo je jačanjem maloprodajne distributivne mreže, većom fleksibilnošću u lancu snabdevanja i istraživanjem i razvojem proizvoda. Vodeća prodavnica u Milano „Duomo“, venecijanski monobrend i prodavnica u Makau otvoreni su kao prvi elegantni primeri Furlinih novih koncept prodavnica.

 • 2015

Otvorena je Palazzo Furla u srcu Milana, italijanske modne prestonice. Furla je porodična kompanija koja je rasla na međunarodnom nivou zahvaljujući iskusnom timu rukovodilaca koji vode posao sa entuzijazmom i posvešćenošću.. Kompanija sada ima više od 1.600 zaposlenih, od kojih su 90% žene (100 različitih nacionalnosti) i prosečne starosti od 36 godina.

Furla naočare

Sa 100% italijanskom istorijom i duhom, Furla naočare su kreirane za žene koje žele da budu primećene, kao i za one koje traže ženstven i sofisticiran izgled. Kolekcija naočara odražava duh brenda, insistirajući na okvirima tečnih i elegantnih linija, koji su dizajnirani da ispune želje jedne zahtevne, privlačne, moderne i samouverene žene.

Svaki okvir spaja funkcionalnost i stil dok istražuje jedinstvene siluete i smele kombinacije boja.

Novi stilovi se sastoje od tri kolekcije:

 • Maia kolekcija ima privlačne kontraste providnih boja i smele oblike.
 • Venera kolekcija je inspirisana linijom torbica brenda i sadrži geometrijske linije i kolor blok detalje.
 • Aurora kolekcija koristi izreze i zanimljive mešavine materijala za lagani osećaj priliko nošenja naočara.

Kolekcija naočara za 2022 godinu

Couture kolekcija dizajnirana je da ponudi ženi prirodan način da upotpuni svoj izgled.

Ekstrovertnije naočare za sunce i stilovi, lepršavi geometrijski i svetli oblici, su uvek elegantni. Paleta boja i detalji inspirisani su dodacima Furla brenda, naglašavajući snažnu vezu između svih elemenata. Od naočara i torbica do malih kožnih predmeta.

Logo ‘Arch’, koji je sada postao ikoničan i prepoznatljiv element dizajna i izraza brenda, prisutan je na različitim stilovima i u različitim varijantama. Kao ukrasni detalj na drškama i prednjim delovima ili kao strukturni element naočara.

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian