Dizajnerske naočare za sunce – Poznati brendovi i saveti za odabir pravih

Ako tražite dizajnerske naočare za sunce, ali niste sigurni koji brend je pravi za vas, proverite uvek u više prodavnica kako biste mogli da uporedite cene i da vidite izbor modela. Takođe obratite pažnju i na onlajn prodavce naočara.

Svaki dizajner ima određeni imidž koji oslikava kroz odeću i nakit, kao i kroz oglašavanje, revije i promocije. Neki zbog profita žele da budu više komercijalni i da se dopadnu većini, dok drugi pokušavaju da dođu do srca onih probirljivijih kupaca.

Dizajnerske naočare za sunce obično su skuplje i ponekada čak imaju kvalitetnije dodatke kao što su zlato, biseri, dragulji i umetci sa jedinstvenim šarama i dizajnom. Atraktivni dizajnerski logotipi mogu biti urezani ili umetnuti u vrhunske okvire.

Postoji mnogo dizajnerskih i poznatih linija naočara za sunce koje možete izabrati, a cene mogu varirati od veoma pristupačnih do veoma ekstravagantnih. Izbora svakako ima na pretek!

Popularni brendovi dizajnerskih naočara za sunce

Najpopularniji brendovi naočara za sunce (globalno) u ovom trenutku su: Fenty, Hugo Boss, Chanel, Jimmy Choo, Kenneth Cole, Dior, Fendi, Tom Ford, Gucci, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Calvin Klein, Michael Kors, Ralph Lauren, Alexander McQueen, Dolce & Gabbana , Valentino, John Varvatos, Diane fon Furstenberg, Prada i Vera Wang.

Obično, ako volite odeću od određenog dizajnera, verovatno će vam se dopasti i dizajn naočara za sunce od tog brenda (mada svakako ima izuzetaka).

Većina dizajnera ima značajnu ili potpunu kontrolu nad dizajnom naočara i cenama. Linije se tada proizvode na osnovu ugovora o licenciranju sa kompanijom za naočare koja ima iskustvo i znanje u proizvodnji i distribuciji naočara.

Rezultat je proizvod koji će biti specifičan, aktuelan, drugačiji i prodavan, ako bude prepoznat kao kvalitetan i lep od strane kupaca.

Kako da odaberete najbolje dizajnerske naočare za sunce?

Kada birate naočare za sunce, nemojte da se fokusirate samo na reputaciju brenda. Najbitnije je kako vam model pristaje, kakav vam je osećaj kada ga nosite i da li okvir adekvatno dopunjuje vašu boju i crte lica.

Da biste izabrali najbolje dizajnerske naočare za sunce koje ćete voleti da nosite (često i više godina), probajte veći broj modela od različitih brendova i poslušajte vaš instikt.

Prodavci često umeju da budu neobjektivni ili da namerno forsiraju određene brendove zbog ličnog bousa. Ovim nikako ne želimo da uvredimo prodavce, jer verujemo da velika većina ima najbolje namere, ali ako već uzimate stvar koju možete da nosite jako dugo, ipak je najvažnije da budete 100% sigurni u svoju odluku.

Takođe, uvek je dobra ideja da pitate partnera ili bliskog prijatelja za njegovo ili njeno mišljenje pre nego što kupite naočare.

I bilo da odlučite da kupite dizajnerske naočare za sunce u prodavnici u tržnom centru, optici ili preko interneta, počnite tako što ćete posetiti očnog lekara radi sveobuhvatnog pregleda očiju.

Ako imate blagu refrakcionu grešku (čak i ako trenutno ne nosite korektivna sočiva), stavljanje sočiva na vaše dizajnerske naočare za sunce će se pobrinuti da ne samo izgledate dobro, već i da dobro vidite.

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian