Ženske naočare za sunce – Kako da pronađete model koji odgovara vašem obliku lica?

Ako pitate dame, ženske naočare za sunce su mnogo više od blokiranja odsjaja ili svetlosti. One daju dodatnu dozu glamura, naglašavaju odevnu kombinaciju, sa njima iskazujete svoj stil…  Zabavno je eksperimentisati sa stilovima naočara za sunce. Samo zapamtite da za razliku od bilo čega drugog što nosite, naočare za sunce mogu da transformišu vaše lice. A mi ćemo vam malo pomoći u tome.

Kada kupujete naočare za sunce, za početak je najvažnije da znate kog oblika vam je lice. To će vam mnogo pomoći da odaberete model koji će vam najbolje pristajati.

Ako vam je teško da odredite svoj oblik lica, niste sami. Lice se menja kako starite, dobijate ili gubite na težini ili menjate frizure.

Okrugli oblik lica

Ovde je širina lica jednaka dužini lica. Kada birate naočare za sunce za okruglo lice, prvo pravilo je da ne preterujete. Mala krivina je u redu, ali stakla u obliku suze izgledaju bolje od savršeno okruglih modela.

Ema Stoun, lepotica okruglog lica, najbolje izgleda kada izbegava prevelika okrugla stakla sa žičanim okvirima. Malo detalja na drškama naočara pomažu da joj da vizuelno produži lice, kao i kontrastni svetliji okviri.

Pošto je riđokosa, ona izgleda sjajno sa retro okvirima i zelenim staklima.

Selena Gomez je trendseterka okruglog lica koja često nosi ženske naočare za sunce sa žičanim okvirima u stilu Džona Lenona sa malim okruglim plavim ili narandžastim staklima. Oni su divni, ali žičani okviri naglašavaju njeno malo, okruglo lice.

Selena Gomez najbolje izgleda sa aviator naočarama ili klasičnim, šarenim acetatnim okvirima sa gradijentnim staklima koja joj daju elegantniji i šik izgled.

Kvadratni oblik lica – četvrtasto lice

Kao i okruglo lice, četvrtasto je otprilike jednako široko koliko i dugo, ali sa četvrtastom linijom vilice.

Dva poznata lica koja odgovaraju ovom profilu su Anđelina Džoli i Demi Mur. Obe često nose aviator modele sa metalnim mostom koji vizuelno deli njihova lica, stvarajući iluziju dužeg nosa i profila.

Mur takođe favorizuje okrugla stakla sa metalnim ili providnim „golim“ okvirima, stil koji izvodi istu magiju izduživanja.

Džoli se povremeno pojavljuje noseći velike modele naočara, koje je proslavila Džeki Kenedi, još jedna poznata lepotica četvrtastog lica. Iako vas ovaj stil može sakriti od dosadnih paparaca, on ima tendenciju da naglasi četvrtaste vilice i proguta manja lica.

Srcoliki oblik lica

Za lice u obliku srca je karakteristično široko čelo koje se sužava do špicaste brade. Ponekad se naziva i trouglasti oblik lica (obrnuti trougao). 

Pravi modeli naočara vam mogu pomoći da uravnotežite usku bradu sa širim čelom. Potražite okruglije okvire. Ženske naočare za sunce ovog oblika vam mogu pomoći da izgleda još bolje.

Riz Viterspun i Skarlet Johanson obe imaju lica u obliku srca.

Riz Viterspun najviše voli da nosi „mačkaste“ naočare za sunce. Najbolje joj stoje manje i tamnije. Prevelike mačkaste naočare preplavljuju njeno lice i privlače pažnju nagore, što nije dobro zbog širine čela.

Ako imate lice u obliku srca, pokušajte da smanjite širinu gornje polovine svetlim okvirima ili okvirima bez okvira. Ako preferirate mačkaste modele, odlučite se za providne pastelne okvire sa tamnijim staklima.

Izgledaćete sjajno sa retro okruglim staklima i okvirima svetlije boje, kao i aviator modelima sa ružičastim staklima.

Taj oblik suze je odličan za lica u obliku srca, jer uravnotežuje gornju polovinu vašeg lica. Potražite šarena stakla sa drvenim okvirima, bež okvirima ili drvenim linijama obrva koje se stapaju sa čelom ili tamnijim donjim rubovima koji privlače pogled nadole.

Ovalni oblik lica

Ako ste rođeni sa ovim oblikom lica, možete se izvući sa gotovo bilo kojim stilom naočara za sunce. Ne morate da brinete, skoro sve ženske naočare za sunce će odlično da vam stoje.

Meril Strip sa ovalnim licem i visokim jagodicama izgleda podjednako dobro sa malim plavo-sivim ovalnim staklima, kao i sa velikim kvadratnim okvirima u holivudskom stilu.

Bivši supermodel ovalnog lica Naomi Kembel preferira velike, četvrtaste naočare Vita Fede.

Duguljasti oblik lica

Duguljasto lice je oko dva puta duže od njegove širine.

Ukoliko imate duguljasto lice, onda možete poneti one velike, smele modele koji bi progutali manja lica u celini.

Jedan savet ako imate duguljast oblik lica: izbegavajte da naglašavate uskost lica uskim horizontalnim okvirima ili malim kružnim staklima u Lennonovom stilu.

Velike mačkaste naočare su takođe jako dobar izbor za vas, kao i klasični Ray-Ban Wayfarer. Ogromni okviri sa niskim mostovima izgledaju sjajno na devojkama sa ovakvim oblikom lica.

Dekorativni elementi takođe mogu lepo da pristaju. Samo se uverite da okvir ne izlazi previše izvan linije vaše kose.

Ženske naočare za sunce – preporuka za kraj

Naočare za sunce su samo deo celokupnog imidža. Možete prilično dramatično da promenite oblik lica pomoću šešira i frizure, otvarajući sve vrste opcija za savršene naočare za sunce.

Ne oklevajte da isprobate bilo šta što vam se dopada. Ako ste privučeni određenim stilom, slobodno eksperimentišite. Na kraju krajeva, najbitnije je da se osećate kao rok zvezda kada izađe na binu.

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian