Aviator naočare za sunce – Saveti kod kupovine

Aviator naočare za sunce su od sredine prošlog veka verovatno i najpopularnije naočare na tržištu. Zbog toga ćemo u ovom tekstu da vam damo par praktičnih saveta kako da odaberete model koji je najbolji za vas i još nekoliko dodatnih informacija vezanih za ove legendarne naočare za sunce.

Za aktivnosti gde je dobar vid neophodan, kao što su vožnja automobila, upravljanje avionom ili planinarenje, potrbno je da vam naočare maksimalno dobro pristaju i da potpuno odgovaraju fizionomiji vašeg lica. Međutim, ukoliko više preferirate opušteno druženje sa prijateljima u kafiću, na plaži ili volite šetnje u prirodi, onda nije od krucijalne važnosti da naočare moraju 100% da vam pristaju (mada je svakako poželjno).

Počećemo sa povremenim korišćenjem aviator naočara za sunce pre nego što pređemo na praktičniju upotrebu.

Želite odgovarajuće aviator naočare za sunce za svakodnevno korišćenje?

Aviator naočare za sunce treba da odgovaraju vašem obliku lica. Za one neodlučne, savet je da uzmete okvire koji nisu toliko veliki da previše privlače pažnju, ali opet da ne budu ni suviše mali da izgledaju neobično.

Štaviše, aviator naočare ne bi trebalo da klize niz nos. Uverite se da vam drške ne grebu ili ne iritiraju uši. Naočare treba da ostanu na mestu i ne smeju da klize kada pomerate glavu gore, dole i sa jedne na drugu stranu.

Znamo da je ovaj model „uvek mlad“ i u trendu, ali se ipak potrudite da vam budu komforne i da štite vaše oči od sunca (pogotovo ako ste spremni da izdvojite više novca).

Kakve su aviator naočare za sunce za praktičnu upotrebu?

Aviator naočare odišu autoritetom i bezvremenskim šarmom, što ih čini odličnim izborom za ljude koji rade na otvorenom ili na nadzornim poslovima i poslovima za sprovođenje zakona.

Samo ste u filmovima mogli da vidite da ih nose piloti (Tom Kruz), taksisiti (Robert De Niro), policajci (kako dobri, tako i oni lošiji), automobilisti…

Zaista, aviator naočare su jednostavne, lagane i izdržljive i to ih čini odličnim izborom za svakoga ko radi ili uživa pod suncem.

Dobro pristajanje naočara je jednako važno kao i odobnost obuće. Naočare za sunce treba da stoje čvrsto na nosu i ne smeju da klizaju.

I nemojte zanemariti pristajanje oko ušiju. Kod nekih okvira, drške se mogu saviti pri kraju, kako bi naočare bile udobnije za nošenje.

Detalji kod dizajna, kao što su jastučići za nos i oblici drške mogu imati ogroman uticaj na udobnost, posebno ako dugo nosite naočare.

Koje su mere okvira kod aviator modela?

Uporedićemo mere dva popularna Ray-Ban Aviator modela:

Drške kod „Outdoorsman“ modela su duže kako bi čvrsto pristajale oko uha kod aktivnosti kao što su skijanje ili vožnja bicikla.

„Shooter“ aviator naočare za sunce od Ray-Bana imaju most od 9 mm, što ih čini 5 mm užim sa prednje strane od ostalih modela. Takođe imaju izuzetno tanke drške, kako bi se izbeglo blokiranje perifernog vida.

Većina naočara ima ove veličine odštampane na unutrašnjoj strani drške. Najmanji dvocifreni broj je širina mosta, sledeći najveći broj je širina sočiva, a trocifreni broj predstavlja dužinu drške.

Prodavci pružaju još više detalja, kao što su dubina sočiva i ukupna širina naočara.

Pojedini sajtovi takođe dodaju funkcije koje vam omogućavaju da preklopite naočare sa slikom vašeg lica da biste dobili predstavu o tome kako će aviator naočare za sunce izgledati na vašem licu.

Dodatni saveti kod odabira aviator modela naočara za sunce

 • Veći deo obrva treba da bude iza stakala.
 • Kada trepnete, vaše trepavice ne bi trebalo da dodiruju stakla.
 • Jastučići za nos ne bi trebalo da ostavljaju udubljenja nakon što ih nosite sat ili dva.

Ovi saveti mogu da se primene na većinu vrsta naočara.

Najbolje je da se pre kupovine konsultujete sa profesionalnim optičarem, kako biste obezbedili optimalnu ravnotežu pristajanja, stila i zaštite očiju sa aviator naočarima za sunce.

Ako imate bilo kakve nedoumice, tu smo da vam pomognemo.

Optika Lučić

Milana Rakića 1, Zvezdara.

011/3835-902

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian