Carrera

Brend Carrer nastao je 1956. godine u Austriji osnivač je bio Wilhelm Anger, brend je nastao za sportiste i profesionalne vozače trka, i inspirisan je bio auto trkama PANAMERICANA koje su se održavale u Meksiku na otvorenim putevima.

Wilhelm Anger je 1964. godine razvio i patentirao Optyl materijal, koji je bio toplotno stvrdnuta plastika, težine 20% manja od acetata, što je rezultiralo smanjenjem alergijskih reakcija i poboljšanog uklapanja kroz efekat pamćenja koji je osigurao trajnu elastičnost i stabilnost dimenzija.

1996. godine Safilo Group S.p.A. kupuje Carreru i sada ima sedište u Padovi, Italiji. Iste godine, kompanija je otvorila fabriku za sklapanje, u provinciji Henan u Kini.

Brend je popularan među poznatim ličnostima i često su primećeni na raznim dnevnim događajima, sportskim događajima koji se razmeću svojim parom Carrera naočara. Slavne osobe kao što su Paris Hilton, Madonna, Lady Gaga, Rihanna, Usher, Matti Nykänen itd. Brend je preuzeo muzičku industriju, ali i glumačku industriju. Holivud je prepun slavnih ličnosti koje preferiraju Carreru kao svoju marku naočara. Gwen Stefani, Brad Pitt, Britney Spears, uočeni su sa Carrera sunčanim naočalama. Carrera sunčane naočale su prikazane u mnogim filmovima, kao što su Al Pacino u Scarface-u, Sylvester Stallone u Cobra.

Optika Lučić Zvezdara
Milana Rakića 1 / Bulevar
011/3835-902

U skladu sa najnovijim merama Vlade Republike Srbije, a u želji da Vam i u narednom periodu budemo što dostupniji, korigovali smo rad naše poslovnice. Tako da, od petka 03.04.2020. godine, radno vreme je radnim danom od 9h do 20h, subota je 09h-15h.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Optika Lučić je preduzela sve neophodne mere radi prevencije širenja virusa COVID-19.
 1. Kako bismo maksimalno zaštitili Vaše i zdravlje naših zaposlenih preporučujemo Vam da:
 2. Ukoliko čekate u redu, držite se na preporučenoj udaljenosti u odnosu na ostale klijente i zaposlene
 3. Koristite platne kartice za plaćanje (po mogućstvu obavljate beskontaktno plaćanje
 4. Kupujete online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.
Opšte preventivne mere zaštite od korona virusa
 • Ruke perite sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Van kuće koristite gelove za suvo pranje ruku ili alkohol sprej.
 • Ne dodirujte lice neopranim rukama (usta, oči, nos)
 • Prilikom kašljanja ili kijanja koristite unutrašnju stranu lakta ili maramicu.
 • Izbegavajte rukovanje, grljenje i ljubljenje prilikom pozdravljanja.
 • Izbegavajte okupljanja sa većim brojem ljudi u zatvorenom prostoru.
 • Zatvoren prostor u kom boravite češće provetravajte
 • Ukoliko koristite masku, ona mora da prijanja na lice, da pokriva nos i usta.
sr_RSSerbian